O l i v i é K e c k – KABLOOM

Olivié Keck is artist-in-residence in een van de studio’s an Artist Residencies Enschede binnen het gebouw van B93. In de tentoonstelling KABLOOM toont Keck een collectie schilderijen die ze maakte tijdens haar verblijf in Enschede. Deze collectie is een eigentijdse herinterpretatie van het genre van de Nederlandse stillevenschilderkunst. Keck gebruikt aspecten van het traditionele bloemenmotief als kader om speelse en flirterige thema’s rond liefde en intimiteit te verkennen.

Opening: 31 augustus, 19.00 – 21.00
Periode: 1 – 3 september, 13:00 – 16:00


Locatie: XPO, Stroinksbleekweg 2, 7523 ZL, Enschede (NL)

Keck haalt visuele inspiratie uit de rijke textieltraditie van de Wax Hollandais, een Nederlandse printtechniek voor waxstoffen die sinds het begin van de 19e eeuw exclusief in Nederland wordt vervaardigd. Oorspronkelijk geïnspireerd door Indonesische Batik, worden deze textielontwerpen voornamelijk geëxporteerd naar de Afrikaanse markt. Wax Hollandais wordt nu algemeen beschouwd als een exclusief ‘Afrikaanse stof’ en is een belangrijke invloed geworden in de hedendaagse Afrikaanse esthetiek.

KABLOOM erkent de levendige uitwisseling die nog steeds bestaat tussen Nederland en het Afrikaanse continent, terwijl ze de kenmerkende esthetiek van de kunstenaar viert met haar liefde voor gedurfde kleuren, grafische patronen en eigenzinnigheid.

Olivié Keck werd geboren in Kaapstad, Zuid-Afrika in 1989. Ze behaalde haar BFA van The Michaelis School of Fine Art, University of Cape Town in 2011.